flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок громадянину Грузії, який до смерті забив товариша

10 січня 2024, 11:59

Брусилівський  районний суд  ухвалив обвинувальний вирок стосовно громадянина Грузії, якого визнав винним у завданні тяжких тілесних ушкоджень своєму знайомому, що призвело до смерті останнього (п.4 ч.2 ст.115 КК України).  Обвинуваченому Х. суд призначив покарання – 13 років позбавлення волі.

Як встановлено судом, події відбулися 23.12.2015 року у с. Почуйки, Квітневої ОТГ, Житомирського району, у господарському приміщенні, де обвинувачений та потерпілий  розпивали спиртні напої. Громадянин Х., який перебував в стані алкогольного сп’яніння, у кімнаті господарського приміщення взяв у руки сокиру, підійшов до потерпілого В., який спав на ліжку і наніс нею множинні удари по голові та тулубу. Після того, потерпілий В. від отриманих ударів сокирою впав на підлогу кімнати господарського приміщення і Х., який перебував в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно, продовжив надалі наносити множинні удари гострою частиною сокири по голові, тулубу та кінцівках В., доки останній не перестав подавати ознаки життя, таким чином умисно його вбив з особливою жорстокістю.

Станом на 10.01.2023 року вирок не набрав законної сили та  може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Строк відбування покарання рахувати з моменту затримання обвинуваченого Х. після набрання вироком законної сили.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

                                                           Пресслужба Брусилівського  районного суду Житомирської області