flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оплатити штраф та судовий збір можна в додатку " Дія"

03 листопада 2023, 11:22

 

        Державна судова адміністрація України повідомила про завершення розробки сервісу сплати штрафу та судового збору в мобільному додатку Порталу «ДІЯ» за постановами судів, винесеними у справах про адміністративні правопорушення.

        Даний сервіс розроблено відповідно до спільного з Мінцифри Порядку електронної інформаційної взаємодії між підсистемою «Електронний суд» ЄСІТС та Єдиним державним веб-порталом електронних послуг, зокрема мобільним додатком Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал «ДІЯ»).

        Станом на жовтень 2023 року вказаний сервіс працює у тестовому режимі.

        Після завершення бета-тестування сервісу, працівникам суду не потрібно буде додатково повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату, оскільки відповідні реквізити автоматично генеруються системою, а дані про сплату штрафу, судового збору користувачем в застосунку «Дія» автоматично передаватимуться до АСДС.

       Щоб скористатися сервісом та оплатити у "Дії" штраф або судовий збір за постановою у справі про адміністративне правопорушення необхідно:

         перейти до розділу "Послуги" => "Судові справи"

АБО

         "Послуги"=> "Штрафи"=> "Судові штрафи"

Якщо за судовою справою необхідно сплатити штраф, ви побачите про це відмітку на картці штрафу.